Sapte dintre autorii atacului armat de sambata au ajuns in arest, dupa ce Judecatoria Galati a emis, miercuri dupa-amiaza, inca doua mandate de arestare preventiva, iar cautarile continua pentru gasirea ultimului suspect, banuit ca ar fi organizat agresiunea soldata cu doi raniti.
"Judecatoria Galati a emis, in aceasta dupa-amiaza, doua mandate de arestare preventiva pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, lovire si alte violente si complicitate la vatamare corporala grava pe numele lui Ionut Emil Tatatu, in varsta de 20 de ani, fara ocupatie, arestat preventiv pentru 20 de zile, si respectiv Mihaita Alin Rosca, de 19 ani, fara ocupatie, arestat preventiv pentru 29 de zile", a declarat purtatrul de cuvant al instantei, judecatorul Robert George Florea.

Conform aceleiasi surse, un alt suspect care fusese retinut de politisti - Alexandru George D., in varsta de 16 ani, elev - a primit interdictie de a parasi localitatea, informeaza NewsIn.

Numarul autorilor atacului armat care au fost prinsi de oamenii legii ajunge astfel la opt, dintre care sapte au fost deja arestati. Primul a fost Marcel Precupetu, de 21 de ani, cel care a folosit un pistol cu gaze in agresiunea petrecuta sambata, din cartierul galatean Micro 18. El a fost dus duminca in arestul Inspectoratului Judetean de Politie pentru 29 de zile, fiind invinuit de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, complicitate la lovire si alte violente si complicitate la vatamare corporala grava. Alti patru suspecti au primit, in noaptea de marti spre miercuri, mandate de arestare pentru 20 si respectiv 15 zile.

Viorel Ciprian Zabava de 20 de ani, mecanic auto, Romeo Daniel Secan de 18 ani, elev, si Ciprian Sofraz de 19 ani, elev, au fost arestati preventiv pentru 20 de zile. Alexandru Robert Ion de 15 ani, fara ocupatie, a fost arestat preventiv pentru 15 zile. Toti patru sunt invinuiti de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, lovire si alte violente si complicitate la vatamare corporala grava.

Ultimul suspect, Alexandru Grigori, zis Dosia sau Vampirul, in varsta de 20 de ani, este cautat in continuare de politisti. El este banuit ca ar fi organizat atacul armat de sambata. Pe numele lui exista deja un mandat de arestare preventiva in lipsa pentru tentativa de omor, eliberat de Tribunalul Galati in decembrie 2008.

In ceea ce priveste victimele atacului armat de sambata, ele au o evolutie post-operatorie si post-tratament buna, spun medicii. Traian Stresina (tatal), care a fost injunghiat la gamba dreapta, fiindu-i sectionata o artera, a fost transferat din Sectia de Terapie Intensiva in cea de Chirurgie Vasculara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Galati. Fiul sau, Catalin Stresina, se afla in continuare la Neurochirurgie. El a suferit o plaga taiata la coapsa, un traumatism cranian si doua contuzii provocate de capsele pistolului cu gaze folosit in agresiune.

Cei doi barbati, de 49 si respectiv 20 de ani, incercau sa schimbe roata la masina dupa ce facusera pana in cartierul Micro 18 din municipiul Galati, sambata dupa-amiaza, cand au fost atacati de un grup de circa sapte persoane, potrivit Politiei. Cei doi au fost loviti si taiati de agresorii care erau inarmati cu bate, cutite si un pistol cu gaze. Agresorii au parasit imediat locul faptei, unde Politia a gasit sapte tuburi ce proveneau de la pistolul cu gaze.

Barbatii atacati au fost victime colaterale. Potrivit Politiei, agresorii il cautau, de fapt, pe un anume Cristian D. in varsta de 19 ani, care locuia in Micro 18. Ei venisera in cartier sa se razbune pentru ca acesta i-ar fi banuit ca au furat laptopul unei preietene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.