Procurorii au precizat ca Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamanu, Tinel Niculae si Paul Mihalache, retinuti si pentru furtul masinii lui Gigi Becali, cereau intre 6000 si 20000 de euro pentru rascumpararea autoturismelor. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cei trei sunt cercetati pentru santaj, furt calificat, talharie si tainuire.
In perioada iunie 2008 – martie 2009, inculpatii au sustras mai multe autoturisme de lux. In unele cazuri, acestia i-au contactat, ulterior, pe proprietarii masinilor, carora le-au pretins sume de bani cuprinse intre 6000 si 20000 de euro pentru rascumpararea autoturismelor.

In cauza se efectueaza cercetari fata de alte trei persoane, precizeaza comunicatul, potrivit caruia, deoarece acestia se sustrag urmaririi penale, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a solicitat arestarea preventiva in lipsa.

Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamanu, a fost eliberat, iar Tinel Niculae si Paul Mihalache, celelalte persoane retinute, marti, de procurori, pentru furturi de masini de lux, printre care si cea a lui Gigi Becali, au primit mandat de arestare de la Judecatoria Sectorului 1.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a trimis, marti seara, dosarul la Judecatoria Sectorului 1, cerand arestarea celor trei persoane. Sedinta de judecata a inceput in jurul orei 24.00 si a fost suspendata doua ore pentru ca avocatii sa studieze dosarul. Dupa alte doua ore, de dezbateri, instanta a ramas in deliberari, solutia fiind pronuntata in jutul orei 5.30.

Judecatoria Sectorului 1 ia astazi in discutie, propunerea de arestare facuta de procurori pentru alti trei membri ai clanului Geamanu: Adrian Stanila, Stefan Margean si Constantin David. Acestia sunt acuzati de aceleasi fapte, dar nu fost gasiti de politisti la descinderile de marti.

Ilie Alexandru, Tinel Niculae si Paul Mihalache sunt acuzati de furtul a sapte autoturisme de lux, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Furtul masinilor a avut loc in perioada 2008-2009, a mai spus Ciocan. Toti trei faceau parte dintr-o retea care se ocupa cu furtul de masini de lux, retea care numara mai multi membri, printre care unii dintre presupusii autori ai furtului masinii lui Gigi Becali, arata NewsIn.

Ilie Alexandru, precum si Niculae Tinel, David Stan Constantin, Adrian Stanila si Stefan Margean, unii fiind parti vatamate in dosarul Becali, sunt judecati, inca din februarie 2008, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 4, pentru furt de masini.

In acest nou caz, trei persoane, care ar fi participat la furtul masinii lui Gigi Becali si care nu au fost gasite acasa in timpul perchezitiilor, au parasit domiciliile dupa ce ar fi fost puse in garda ca urmare a unor scurgeri de informatii, sustin surse judiciare.

Numele lui Ilie Alexandru a fost indicat prima data de avocati ca fiind cel al persoanei care a stat in spatele furtului masinii finantatorului Stelei si a incercarii de santajare a lui Becali pentru recuperarea acesteia. Nicolae Tinel este cel care a fost impuscat cu un pistol cu bile de unul dintre bodyguarzii lui Gigi Becali.

Gigi Becali a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pe 2 aprilie, impreuna cu alte cinci persoane, fiind acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal a presupusilor hoti ai masinii sale. Becali a fost eliberat, pe 17 aprilie, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a admis recursul impotriva respingerii cererii de eliberare judecata, cu o zi inainte, de Judecatoria Sectorului 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.