La fiecare punct de trecere a frontierei Romaniei va exista cel putin un asistent medical care va monitoriza starea de sanatate a calatorilor ce vin din zonele unde au fost identificate cazuri de gripa porcina, a declarat marti ministrul Sanatatii, Ion Bazac.
"In fiecare punct de frontiera a Romaniei, terestru, aerian si naval, exista cel putin un asistent medical care monitorizeaza starea calatorilor care vin din zonele endemice", a declarat Bazac la finalul sedintei de marti a Guvernului, in care au fost aprobate masurile de prevenire a efectelor unei posibile epidemii de gripa.

"Dupa ultimele date, din cauza raspandirii epidemiei in mai multe tari, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat in noaptea de 27 aprilie trecerea in faza IV de alerta, ceea ce reprezinta transmitere interumana a virusului gripal. Faza 4 reprezinta transmitere verificata de la om la om a unui virus gripal capabil sa produca epidemii la nivel de comunitate", a pecizat ministrul, citat de NewsIn.

Potrivit ministrului, statele membre UE trebuie sa aplice un set de masuri, printre care supravegherea epidemiologica "la nivel de maxima exigenta", monitorizarea starii de sanatate a calatorilor si informarea populatiei.

Ministrul a mai spus ca raportul de la ora 18:00 al Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile confirma trei cazuri de gripa in Spania si doua in Marea Britanie, iar zece state membre au raportat 51 de persoane aflate in investigatie in Cehia, Danemarca, Franta, Germanuia, Grecia, Irlanda, Italia, Spania, Suedia si Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.