Declaratiile "mascatilor" care au intervenit in scandalul de la Mall Plaza, publicate de ziarul Gardianul, arata ca fostul sef de la Ordine Publica a Politiei Capitalei, Catalin Adam, este cel care a ordonat interventia luptatorilor de la SPIR

Seful grupei de mascati a sustinut ca, initial, a primit ordinul de deplasare la sediul firmei BGS de la subcomisarul Catalin Adam, prin intermediul sefului de serviciu, comisarul-sef Ghenadie Achincu, si al sefului de detasament, comisarul-sef Maricel Lefter, sustin jurnalistii de la Gardianul, informeaza NewsIn.

Deplasarea la Plaza s-ar fi facut dupa ce, la sediul BGS, Bogdan Oprea le-a spus, prin telefon, ca exista un conflict la complexul comercial.

"In ziua de 21.02.2009, in jurul orelor 18.15, in calitate de sef de grupa am primit dispozitie sa ma deplasez in sediul firmei de paza BGS intrucat este o stare conflictuala. Solicitarea telefonica s-a facut de catre dl scms Adam Constantin Catalin director adjunct al DGPMB si a fost transmisa sefului de serviciu dl cms sef Achincu Ghenadie si sefului de detasament dl. cms sef Lefter Maricel. La sediul BGS am constatat ca nu are loc nici un conflict, dar luand legatura cu dl Oprea Bogdan, acesta ne-a comunicat ca incidentul se petrece in centrul comercial Plaza din Bulevardul Timisoara. Am stabilit sa ne deplasam in Bulevardul Timisoara la centrul comercial, lucru pe care noi l-am facut", sustine seful grupei de mascati in declaratia prezentata de ziarul Gardianul.

Catalin Adam a fost sef al Departamentul de Ordine Publica a Politiei Capitalei pana dupa scandalul de la Plaza Mall, cand a fost pus la dispozitia conducerii Inspectoratului General al Politiei, ca urmare a restructurarii postului sau, iar, ulterior, Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ca acesta cercetat prealabil pentru modul in care a coordonat interventia de la Plaza Mall.

Reamintim ca cinci angajati SPIR, care au intervenit in cazul conflictului din februarie, de pe 21 februarie, au mers la audieri, luni, la Politia Capitalei, in legatura cu inregistrarea video potrivit careia Eugen Preda a fost tinut de politie si batut. Cei doi angajati SPIR care l-au tinut pe Preda cand a fost batut sunt identificati, iar verificarile urmeaza sa arate cine l-a lovit pe sportiv.

De asemenea, conducerea Politiei Capitalei vrea sa faca verificari referitoare la rolul pe care l-a avut fiecare politist din echipa de interventie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, parchetul a fost sesizat in acest caz.
Cinci membri ai clanului Preda au fost implicati, pe 21 februarie, intr-o altercatie cu agentii firmei de paza din Plaza Mall, in urma careia au fost ranite mai multe persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.