Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 a redeschis ancheta in cazul sefului Sectiei Ginecologie de la Spitalul Caritas, Dumitru Nanu, dupa ce acesta primise solutie de neincepere a urmaririi penale pentru acuzatia de vatamare corporala grava

Nanu este acuzat de o femeie, Elena Badea, de vatamare corporala grava dupa o operatie de sterilizare esuata, informeaza NewsIn. Badea a facut plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3, pe 26 martie 2007, "intrucat am considerat ca este un caz de malpraxis care mi-a pus viata in pericol".

Doctorul Nanu a primit apoi, in octombrie 2008, solutie de neincepere a urmaririi penale, iar avocatul Elenei Badea, Mariana Stefan, a contestat solutia la prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, care, in martie anul acesta, a admis plangerea.

Solutia nu a fost comunicata, iar Mariana Stefan a facut plangere si la Judecatoria Sectorului 3, renuntand, pe 21 aprilie, la acest demers dupa ce a aflat solutia sefului Parchetului Sectorului 3. Prim-procurorul a infirmat in totalitate solutia de neincepere a urmaririi penale, dispunand refacerea expertizei medicale dispusa in cauza, deoarece prima a fost facuta de un medic stagiar.

Elena Badea a aratat, in plangerea penala, ca in septembrie 2005 s-a prezentat la Spitalul Caritas pentru o operatie de sterilizare chirurgicala, interventie realizata chiar de catre seful Sectiei Obstretica - Ginecologie, Dumitru Nanu. Badea precizeaza ca apoi, in 2006, a aflat surprinzator ca este insarcinata.

"Pe 2 octombrie 2006, cand am mers la un control la Spitalul Parhon, control endocrin, efectuand mai multe analize, medicii de aici m-au indrumat de urgenta catre o clinica de ginecologie, comunicandu-mi ca sunt insarcinata. Am fost supusa unui chiruetaj in data de 11 octombrie 2006 si atunci cred ca mi s-a salvat viata", sustine Elena Badea in plangerea depusa impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale.

Avocatul Mariana Stefan mai arata in plangere ca clienta sa a mai fost internata odata, in decembrie 2006, la Spitalul Judetean Ilfov, unde a fost din nou supusa unui chiruetaj pentru ca ar fi ramas iar insarcinata, in ciuda operatiei de sterilizare facuta de Nanu.

Mariana Stefan sustine ca prin modul cum si-a facut treaba doctorul Nanu, viata clientei sale a fost pusa in pericol.

"Eu am fost judecat si de Colegiul Medicilor, si de Parchet si am fost gasit nevinovat. Doamna Badea nu era insarcinata, avea tulburari menstruale", a declarat prof. dr. Dumitru Nanu pentru NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.