Toate universitatile trebuiau sa-si autorizeze masteratele la Agentia pentru Asigurarea Calitatii, insa o treime din cele particulare au facut inscrieri fara sa aiba acest aviz.
Sase universitati particulare din Bucu­resti si trei din Iasi au refuzat sa mearga la Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) pentru a-si autoriza maste­ra­te­le. Este vorba de masteratele de doi ani, dupa sistemul Bologna, care trebuie sa aiba un aviz provizoriu pentru prima ge­ne­ratie de studenti care au absolvit facul­tatea dupa trei ani de studiu. Univer­sita­tile bucurestene „Spiru Haret”, „Di­mi­trie Cantemir”, Hyperion, Bioterra si institutele teologice Baptist si cel Romano - Catolic sunt pe lista celor care fac astfel de masterate inca neautorizate.

Suratele lor din Iasi care au refuzat evaluarea ARACIS sunt universitatile „Petre An­drei”, Apollonia si „Mihail Kogalniceanu”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.