Stefan Popa Popa's a deschis, duminica, la Drobeta Turnu Severin, un concurs international de caricatura dedicat copiilor prescolari, evenimentul avand loc in cadrul "Zilelor Severinului", transmite NewsIn.

Ultima zi a manifestarilor dedicate „Zilelor Severinului” l-a avut in centrul atentiei pe marele caricaturist Stefan Popa Popa's, care a umplut pana la refuz sala de receptii a Palatului Cultural Teodor Costescu. Popa's a devenit cetatean de onoare al municipiului, adaugandu-si astfel in palmares cel de-al 87-lea titlu de cetatean de onoare. Caricaturistul a donat municipalitatii peste 20 de lucrari premiate la mai multe concursuri internationale si a executat cu rapiditatea-i bine cunoscuta portretele mai multor politicieni locali.

Totodata, Popa's a marcat la Severin deschiderea primului concurs international de caricatura dedicat copiilor prescolari, prilej cu care au fost expuse 200 de lucrari din mai multe tari ale lumii. Au fost premiate sase lucrari, dintre care patru efectuate de copii din Severin, una din Polonia si una din Bacau.

In foaierul teatrului severinean, au fost expuse 200 de lucrari de grafica si caricatura, unele color, altele doar alb-negru, realizate de copii talentati din Romania, Polonia sau China. Concursul se intituleaza „Medieval si modern”, este sprijinit de Fundatia Popa's si de acum inainte se va desfasura anual la Turnu Severin, unde se va infiinta, pe langa Casa de Cultura, un centru de caricatura si grafica, iar profesorul coordonator al acestui centru va fi pregatit gratuit de catre Stefan Popa Popas'. De asemenea, maestrul caricaturist va finanta in totalitate cheltuielile cu dezvoltarea si promovarea talentelor descoperite de acest centru.

Primii laureati ai concursului „Medieval si modern” au fost premiati de Popa's intr-un cadru festiv. O mare parte din lucrarile micutilor l-au impresionat pe marele maestru, mai ales ca protagonistii au fost politicieni cunoscuti. Popas a acordat sase premii, in ordine crescatoare a varstei copiilor, iar patru dintre premianti sunt severineni, ceilalti doi fiind din Bacau si Polonia. Fericitii castigatori sunt Ema Albei (6 ani) cu lucrarea „Domnisoara toapa”, Diana Anghel (11 ani) - „Base”, Andrei Ruptureanu (8 ani) - „Fiorosul”, Diana Neamtu (11 ani) - „Becali”, Adina Ungureanu (12 ani, din Bacau) - „Portrete” si Anna Kosicka (15 ani, Polonia) - „Angelina Jolie”.

La randul lor, politicienii mehedinteni au oferit 19 premii constand in diplome si bani mai multor lucrari de care au fost impresionati. Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, a premiat lucrarea intitulata „Base” si realizata de Diana Anghel, eleva a scolii generale nr. 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.