Zeci de persoane din mai multe orase ale tarii au participat, sambata si duminica, la Festivalului International de Zbor Giurgiu 2009, foarte multi petrecand cele doua zile in cort, a declarat Marin Cojocaru, organizatorul "Aviatic Show" de la Malu Rosu - Giurgiu.

Potrivit lui Marin Cojocaru, singura problema intampinata de organizatori si de sportivi in timpul Festivalului, a fost reprezentata de conditiile atmosferice nefavorabile unora dintre actiunile programate pentru eveniment, transmite corespondentul NewsIn.

"Este un lucru imbucurator, au venit oamenii cu corturi si au stat aici pe aerodrom. Au fost persoane din Targu Mures, din Brasov, din Bucuresti nu mai zic. Au venit cu sufletul la gura sa zboare aici, la noi. Ca numar, nu am exact o cifra, pentru ca unii au venit, altii au plecat… Fata de anul trecut, a fost mai bine si ca organizare si ca prezenta. Conditiile atmosferice, insa, nu au fost prea favorabile”, a afirmat Cojocaru, precizand ca sambata, de exemplu, nu s-au putut efectua salturi cu parasuta din cauza vantului puternic.

Cojocaru a mai spus ca la „Aviatic Show” de anul acesta au avut loc si doua premiere pentru iubitorii de astfel de manifestari. "Am avut un program foarte diversificat, de la automobilism off road, jeep-uri, la zboruri ale avioanelor ultrausoare, acrobatii aeriene, motodeltaplane… A fost ceva deosebit pentru oraselul nostru. O chestie deosebita, in premiera pentru Romania, faptul ca s-a zburat cu speed-fly. E o parasuta foarte mica pentru acrobatii cu tractare la mosor. Din nou, in premiera pentru tara noastra, s-a realizat primul zbor international Budapesta- Giurgiu”, a precizat Cojocaru.

In afara de un incident produs sambata, cand un barbat si-a luxat piciorul in timp ce efectua manevre cu motocicleta chiar in fata Ambulantei, nu s-au mai inregistrat alte evenimente neplacute. "O singura problema am avut, eu, astazi (duminica, n.r.), cand am fost nevoit sa aterizez fortat in padure, din cauza unui motor al motoparapantei, am gripat motorul… ”, a declarat organizatorul si sportivul giurgiuvean Marin Cojocaru.

In perioada 25-26 aprilie, intre orele 10.00-18.00, la aerodromul de la Malu Rosu, judetul Giurgiu, a avut loc Festivalul International de Zbor de la Giurgiu, editia a III-A.

Pe durata celor doua zile, au avut loc zboruri demonstrative cu avioane IKARUS C 2, ZAK-uri 52, AERO GP, EXTRA 300, dar si cu motodeltaplane, motoparapante, actiuni la care au participat sportivi din Ungaria si cei din Lotul National al Romaniei. De asemenea, au fost facute si demonstratii de pilotaj radiocomandat de aeromodele, precum si competitii de motocross clasa KTM si autocross BUGGY.
Organizatorul evenimentului „Aviatic Show” de anul acesta, desfasurat cu ocazia Zilelor Municipiului Giurgiu, este Clubul Moto Fly Ro., in parteneriat cu Primaria Giurgiu si cu Asociatia Pilotilor si Proprietarilor de Aeronave Ultrausoare Motorizate din Romania.

Pe de alta parte, tot cu ocazia Zilelor Municipiului Giurgiu, intre 22-26 aprilie, in oras, printre altele, au avut loc mai multe spectacole in aer liber, la care au luat parte mii de giurgiuveni si in cadrul carora au urcat pe scena Haiducii, Elena Gheorghe, Trupa Zero, Anda Adam, Trupa Ladiz si Andra Maruta. Potrivit organizatorilor, in timpul spectacolelor nu s-au inregistrat incidente.

De asemenea, de Zilele Municipiului Giurgiu, sambata seara, a fost inaugurat oficial Ateneul „Nicolae Balanescu”, un obiectiv cultural care a costat municipalitatea peste 6.000.000 de lei. La inaugurarea Ateneului, ocazie cu care a avut loc un spectacol al Orchestrei Simfonice de la Ruse, au participat si fostul Ministru al Culturii Adrian Iorgulescu, deputatul PSD de Giurgiu, Madalin Voicu si jurnalistul Ovidiu Ioanitoaia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.