Piratii somalezi care au capturat nava italiana Buccaneer, la bordul caruia se afla si cinci marinari romani, au dat un ultimatum de 72 de ore pentru lansarea unor negocieri concrete, iar in caz contrar vor incepe sa ucida ostaticii, relateaza La Repubblica.
Doi dintre marinarii capturati si-ar fi sunat joi seara familiile, carora le-au spus care sunt conditiile impuse de pirati, afirma cotidianul italian de mare tiraj. Ostaticii au declarat ca daca cererile rapitorilor lor nu vor fi indeplinite in interval de 72 de ore incepand de vineri, acestia din urma vor incepe sa ii ucida.

"Cerem interes maxim din partea Guvernului si ca Berlusconi sa faca tot ceea ce este posibil pentru a obtine eliberarea ostaticilor aflati in mainile piratilor somalezi", au spus rudele celor doi marinari.

Remorcherul Bucaneer, cu 16 persoane la bord - zece italieni, cinci romani si un croat - a fost capturat la 11 aprilie in Golful Aden.

Saptamana trecuta, autoritatile din regiunea autoproclamata independenta Puntland au acuzat duminica remorchetul italian Buccaneer si doua vase egiptene, despre care se credea ca sunt in mainile piratilor, ca intentionau sa deverseze deseuri toxice in apele somaleze. Acuzatiile au fost formulate de guvernatorul regiunii Sanag, Mohamoud Said Nur, care a anuntat ca vasele sunt in custodia autoritatilor locale si sunt ancorate in portul Lasqorey, din Puntland, nu au fost capturate de pirati.

Insa ministrul italian de externe Franco Frattini a dat asigurari ca vasul nu transporta deseuri periculoase, potrivit unor fotografii facute in cursul calatoriei acestuia. De asemenea, postul de televiziune al-Arabiya a anuntat marti ca remorcherul se afla in mainile piratilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.