Preturile la biletele de calatorie cu trenul vor creste cu 7% in perioada urmatoare. Decizia a fost luata de ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, in contextul in care angajatii de la CFR sint in greva generala si cer mariri salariale.

"Tarifele la calea ferata nu au mai fost majorate din septembrie 2004. Am decis ca acestea trebuie modificate, pentru a se acoperi rata inflatiei, care e de 7%. Inca nu am stabilit data exacta, deoarece trebuie sa vorbim si cu Consiliul Concurentei", ne-a declarat Gheorghe Dobre. Ministrul Transporturilor afirma ca greva sindicalistilor a avut efecte economice grave pentru calea ferata, pierderile fiind insemnate. "In cele noua zile de greva, CFR Marfa a avut pierderi de peste 100 de miliarde de lei, iar CFR Calatori de aproximativ 6 miliarde de lei pe zi. Acesti bani nu se vor recupera, ci se vor adauga pierderilor istorice inregistrate de companiile de la calea ferata", ne-a declarat Gheorghe Dobre. Potrivit rapoartelor Ministerului Transporturilor, CFR Infrastructura inregistreaza datorii de peste 19.900 de miliarde de lei, CFR Calatori - in jur de 2.200 de miliarde de lei, iar CFR Marfa - aproximativ 1.006 miliarde de lei.

Se pierd clienti

"Pe perioada grevei, CFR a pierdut foarte multi clienti in defavoarea firmelor private de transport. In ultimele zile, volumul transporturilor de pe drumurile nationale a crescut cu 40%. Se pare ca CFR a pierdut o parte din clienti definitiv", e de parere Dobre, care precizeaza ca majorarea tarifelor la calea ferata nu se va lasa cu disponibilizari in rindul muncitorilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.