"Mi s-a propus un targ din partea procurorilor cu privire la schimbul de terenuri, despre cazul Babiuc, dar nu mai are rost sa dau astfel de detalii acum, pentru ca sunt liber", a declarat, joi, la Realitatea TV, Gigi Becali.

Becali a mai spus ca a discutat cu procurorul Amariei (n.r. - fost procuror sef al Parchetului National Anticoruptie), "care mi-a sugerat sa vorbesc cu avocatii mei si sa fie si ei oameni destepti, dar m-am saturat, ca am stat doua saptamani in arest degeaba, e ziua mea azi si vreau sa stau cu familia mea".
Conform presei, pe 2 iunie 1999, Gigi Becali si reprezentantii Ministerului Apararii Nationale ar fi semnat un proces-verbal prin care ar fi schimbat doua terenuri. Becali ar fi primit de la MApN un teren de 20,9 hectare in zona Baneasa-Pipera, in schimbul unuia de 21,5 hectare in satul Stefanestii de Jos, judetul Ilfov.

Anchetatorii au avut in vedere faptul ca, desi relativ egale ca suprafata, cele doua terenuri ar fi avut valori disproportionate, date de pretul de piata. In Baneasa, metrul patrat de pamant se vindea cu 20-25 de dolari, in timp ce la Stefanesti, pretul era de sase-sapte dolari. Astfel, diferenta de pret ar fi fost de aproximativ 3,3 milioane de dolari in favoarea lui Becali, care ar fi primit un teren in valoare de 4,7 milioane de dolari cedand unul de numai 1,4 milioane de dolari. Aceste aspecte se regasesc intr-un raport oficial al MApN, conform presei.

Schimbul dintre Armata si Becali s-ar fi facut la ordinul ministrului de atunci al MApN, Victor Babiuc.
Finantatorul clubului Steaua a mai explicat, joi, la Realitatea TV, ca toate acuzatiile recente la adresa presedintelui au fost declaratii politice. "Toate referirile mele si toate declaratiile mele legate de Traian Basescu au fost declaratii politice ca om politic, pentru ca eu nu mai vreau sa imi mai risc libertatea. Eu o sa imi fac un gard si nu o sa mai ies din casa", a incheiat Becali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.