Primul trimestru de criza traversat de cele mai mari site-uri de recrutare aduce vesti bune pentru angajatorii care inca mai cauta oameni: candidatii renunta la beneficiile stufoase si accepta salarii cu peste 30% mai mici decat la inceputul lui 2008.

”Anul trecut, indiferent de domeniul in care dorea sa se angajeze, orice candidat solicita, pe langa salariu, si un pachet de beneficii consistent, lucru la care a inceput sa se renunte inca din primele luni ale anului 2009. In acest moment, candidatii sunt interesati sa ocupe pozitii care sa le ofere posibilitatea sa se dezvolte din punct de vedere profesional”, spune Laura Chilom, consultant HR in cadrul eJobs, cel mai mare site de recrutare de pe piata locala, cu circa 6 milioane de vizite in luna martie, potrivit Studiului de Audienta si Trafic Internet (SATI).

Chiar daca nu aveau experienta, candidatii aflati in cautarea unui loc de munca doreau sa obtina, anul trecut, pe langa un salariu consistent, si diverse beneficii costisitoare pentru un angajator, cum ar fi telefon si masina de serviciu. Lucrurile s-au schimbat semnificativ pe piata fortei de munca incepand cu sfarsitul anului trecut, iar candidatii, care cereau un salariu de 700 de euro net, accepta sa lucreze acum si pe 450 de euro.

“In primul trimestru al lui 2009, numarul candidatilor care au declarat in CV un salariu dorit intre 250 si 450 de euro a crescut cu aproape 50% fata de 2008, cand media la acest nivel se situa intre 450 si 700 de euro”, afirma Marian Francu, project manager la siteul de recrutare Myjob, detinut de grupul de firme NetBridge.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.