Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca Delta si Dunarea vor face "cu certitudine" obiectul unei promovari din punct de vedere turistic in acest an, fiind de parere ca pana la infiintarea Ministerului Turismului, la sfarsitul lui 2008, Romania nu a facut prea mult pentru promovarea acestei zone.

"Din pacate, pana anul acesta s-a facut foarte putin pentru promovarea Deltei ca obiectiv turistic. Incepand din decembrie 2008 s-a infiintat un Minister al Turismului care are ca principal obiectiv promovarea valorilor turistice ale Romaniei. Sigur, in aceste valori nu intra infrastructura rutiera, inca slaba, dar obiectivele turistice cum ar fi Delta Dunarii si Dunarea in ansamblu vor face cu certitudine obiectul unei promovari in acest an", a declarat presedintele Traian Basescu, dupa o intalnire cu Printul Albert al II-lea de Monaco, raspunzand unei intrebari venite din partea presei.

Presedintele Traian Basescu l-a primit astazi, la Palatul Cotroceni, pe Printul Albert al II-lea de Monaco, aflat in vizita oficiala in Romania, principala tema de discutie dintre cei doi oficiali fiind cooperarea in actiunile de protectie a mediului si conservare a biodiversitatii.

In cadrul discutiei de la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu a subliniat faptul ca optiunea Romaniei pentru reducerea emisiilor este folosirea energiei nucleare, dar si valorificarea transportului fluvial pe Dunare si a energiei eoliene.

Seful statului si Printul de Monaco au convenit, in urma discutiilor, ca autoritatile din cele doua state sa isi acorde sprijin pentru promovarea poiectelor pe Marea Neagra si Marea Meditereana si sa devina partenere in conservarea mediului si a biodiversitatii in zona Deltei Dunarii si a Marii Negre.

Cei doi oficiali au discutat si despre cooperarea dintre Romania si Principatul Monaco in domeniul economic, cultural si stiintific, amintind de cooperarea dintre Academia Romana si Institutul Oceanografic din Monaco in domeniul cercertarii.

Un alt subiect al discutiilor bilaterale l-a reprezentat criza economica globala, Basescu impartasindu-i interlocutorului sau optiunea Romaniei pentru a contracta un imprumut extern in scopul diminuarii efectelor crizei pentru tara noastra. La randul sau, Printul Albert al II-lea a aratat ca in Principatul Monaco criza a fost resimtita atenuat, pentru ca economia sa se bazeaza in principal pe industria de servicii, care nu a fost foarte afectata.

Alteta Sa Serenisima Printul Albert al II-lea de Monaco va efectua, in perioada 23 - 24 aprilie, o vizita oficiala in Romania, la invitatia presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

In programul Altetei Sale Albert al II-lea de Monaco este inclusa si o deplasare in Delta Dunarii, cu vizitarea unor obiective si intalniri cu oficialitatile din municipiul Tulcea, politicile de combatere a schimbarilor climatice si de protejare a biodiversitatii fiind teme carora Principatul Monaco si Suveranul monegasc, personal, le acorda o importanta speciala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.