Din ce in ce mai multe femei sunt preocupate de silueta, cautand diete drastice, cu efecte rapide, insa deloc sanatoase. Drept urmare, majoritatea femeilor, dar si unii barbati, care nu au rabdare sa-si modifice stilul de viata si sa slabeasca treptat, nu mai mult de 2 kg pe luna, pot suferi de boli ce isi au originea in puternica perturbare metabolica din cursul unei diete bruste.

Efectele negative sunt numeroase si implica fiecare organ si sistem din organism, chiar daca aparent nu se fac resimtite. Iata cateva dintre cele mai importante efecte ale slabirii bruste, frecvente in cazul curelor de slabire drastice, unele dintre ele chiar nelipsite:

- Distrugerea retelelor de colagen pe fondul lipsei vitaminei C si a carentelor proteice.

Colagenul intra in stuctura tesutului subcutanat dar formeaza, totodata, si matricea de sustinere a celulelor in cadrul unui tesut. Asadar, practic, structura tuturor tesuturilor cu baza de colagen este afectata. Cel mai vizibile sunt efectele la nivelul pielii, cand incep sa apara ridurile, celulita, caderea parului, aparitia vergeturilor, imbatranirea pielii, descuamarea intensa, aparitita iritatiilor, a urticariei, imbatranirea tenului, aspectul de “piele lasata”, cearcane etc.

Unghiile sunt si ele afectate, crescand incet si devenind fragile, casante, friabile, se exfoliaza si pot capata petele albicioase in structura lor.

Tot colagenul, insa un alt tip decat cel din piele, intra in structura articulatiilor. Astfel, in urma dietei pot fi initiate procese degenerative articulare, care in timp duc la artroze.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.