Un singur elev basarabean s-a reintors la cursuri, dupa vacanta de Paste, din cei aproximativ 130 de elevi din Republica Moldova, care studiaza in liceele vasluiene, restul, potrivit Inspectoratului Scolar Judetean, urmand sa revina saptamana viitoare, transmite corespodnentul NewsIn.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, cel mai probabil, elevii se vor intoarce saptamana viitoare, dupa ce va trece Pastele Blajinilor. Elevul care a ajuns la cursuri, a declarat ca, desi i-a fost teama ca nu se va mai putea intoarce, nu a avut probleme la Vama Leuseni.

„Am plecat ultimul din internat, dupa ce m-am sfatuit cu parintii si am fost siguri ca nu vor fi probleme. Mi-era foarte teama ca nu ma voi putea intoarce in Romania sa-mi termin scoala, fiind elev in clasa a XII-a.
La intoarcere nu am avut probleme, dar am avut parte de un control foarte riguros, ne-au dat toate bagajele jos si ne-au controlat la sange. Inainte treceam mult mai usor. Plus ca unor colegi de-ai mei li s-au luat declaratii, lucru care ne-a inspaimantat foarte mult. Am venit doar eu la scoala, restul colegilor, probabil, vor sarbatori Pastele Blajinilor si se vor intoarce saptamana viitoare”,
a declarat Andrei Ciobanu, elev in clasa a XII-a, la Grupul Scolar „Stefan Procopiu” Vaslui.

Conducerea ISJ Vaslui a anuntat ca nu doar elevii basarabeni si-au prelungit vacanta, ci si alte zece unitati scolare au inceput cursurile, cu o zi mai tarziu.

„Cererile acestor scoli au fost facute cu mult timp inainte si au fost aprobate, mai ales ca a treia zi de Pasti figureaza ca zi libera in Contractul Colectiv de Munca. Orele vor fi recuperate intr-o zi de sambata”,
a declarat, miercuri, inspector general scolar in cadrul ISJ Vaslui, Florin Ciurariu.

Printre scolile care au inceput mai tarziu cursurile se afla si Seminarul Teologic din Husi. In prima zi dupa vacanta de Paste, peste 4.000 din cei 8.500 de elevi de la liceele din Vaslui au absentat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.