Remorcherul italian Buccaneer, care are la bord si cinci romani, "se afla in mainile piratilor somalezi" din regiunea Puntland, anunta oficial postul de televiziune al-Arabiya, dupa ce un oficial somalez declarase ca vasul nu este sechestrat, ci retinut de autoritati

"Piratii au 13 nave sechestrate, care in prezent sunt ancorate pe coasta Eyl", potrivit postului de televiziune. "Printre acestea se numara doua nave egiptene, care asteapta plata rascumpararii pentru a fi eliberate, si vasul italian Buccaneer", a adaugat corespondentul in regiune al postului de televiziune al-Arabiya, relateaza NewsIn.

Guvernatorul regiunii autoproclamate Puntland a declarat ca remorcherul italian a fost retinut pentru ca transporta doua containere de deseuri toxice care urmau sa fie deversate in apele somaleze.

In replica, ministrul italian de externe Franco Frattini, citat de cotidianul La Repubblica, a declarat ca a primit asigurari din partea armatorului ca "nava calatorea goala, fara niciun fel de incarcatura, cu atat mai putin material toxic".

"Vrem sa intelegem de la Guvernul somalez si de la cel local (din Puntland, regiune autoproclamata autonoma) ce dovezi detin", a subliniat Frattini. "Suntem convinsi ca vom putea clarifica ceea ce ne-au spus armatorii, dar vrem sa cunoastem elementele detinute de autoritatile somaleze. Sunt in curs contacte", a conchis Frattini.

Remorcherul Bucaneer, cu 16 persoane la bord - zece italieni, cinci romani si un croat - a fost capturat la 11 aprilie in Golful Aden. Vasele egiptene, cu 18-24 marinari la bord, au fost capturate in apele Somaliei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.