Familia fostului primar din Alexandria a obtinut partial castig de cauza marti la CEDO, cu o decizie in favoare, de a primi 7.000 de euro drept daune morale

Bolnav de diabet, cu afectiuni cardiace si suferind de Parkinson, fostul primar Ion Raducu a murit in decembrie 2000, la doua luni dupa ce a fost eliberat din inchisoare, unde statuse trei luni in detentie provizorie pentru trafic de influenta, relateaza NewsIn.

Inainte de a muri, el a depus la CEDO o plangere pentru detentie abuziva, pentru durata excesiva a examinarii legalitatii detentiei sale si pentru interceptarea ilegala a discutiilor telefonice, interceptare care a demonstrat ca era vinovat.

Vaduva sa acuza autoritatile ca sunt responsabile pentru moartea sotului ei, pentru ca acesta nu a primit ingrijiri in inchisoare.

CEDO nu i-a dat castig de cauza vaduvei pe aceasta chestiune, spunand ca decesul nu poate fi provocat de lipsa unor ingrijiri constatate abia la inceputul detentiei. In schimb, CEDO a spus ca toate celelalte plangeri sunt fondate, notand mai ales faptul ca dreptul roman nu includea pe atunci garantii in legatura cu interceptarea discutiilor telefonice, o situatie "incompatibila cu nivelul ninim de protectie dintr-o societate democratica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.