Asociatia social culturala Baraka organizeaza, in cadrul campaniei mondiale Ziua V, o reprezentatie speciala a piesei de teatru "O amintire, un monolog, un strigat si o rugaciune".
Acest text este o colectie de monologuri scrise de autori celebri si editata de Eve Ensler si Mollie Doyle. Textul a fost scris special pentru festivalul "Pana cand violenta se va opri" ce a avut loc in iunie 2006 la New York.

Evenimentul va avea loc duminica 26 aprilie 2009, ora 20:00 in Cafeneaua Green Hours din Capitala.

In regia lui Robert Balan, personajele vor fi interpretate de unsprezece actori din Bucuresti, actori "voluntari" de varste diferite si provenind din mai multe medii sociale sau academice. Aceasta piesa aduce pe scena femei si barbati tineri, motivati sa vorbeasca despre si importriva violentei impotriva femeilor intr-o forma artistica cu scopul de a stimula dezbaterea in cadrul societatii si implicarea tinerilor in eradicarea fenomenului.

Ziua V: Campania Ziua V Bucuresti 2009 are ca scop ridicarea nivelului de constientizare si informare in randul tinerilor asupra violentei impotriva femeilor la nivel global si local, asupra cauzelor si consecintelor acesteia.

Ziua V este o miscare la nivel mondial care militeaza pentru eliminarea tuturor formelor de violenta impotriva femeilor: violul, bataia, incestul, mutilarea genitala si sclavia sexuala. Ziua V este un promotor al evenimentelor creative ce au drept obiective constientizarea publicului, strangerea de fonduri si revitalizarea spiritului organizatiilor anti-violenta existente. Litera V in Ziua V simbolizeaza Victoria, Sf. Valentin si Vaginul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.