Explozia de la centrul NBC al Armatei din Bucuresti, din 23 februarie, soldata cu moartea maiorului Octavian Viorel Mihai, a fost un accident de munca, conform rezultatului anchetei MApN, remis la solicitarea NewsIn.

Potrivit Ministerului Apararii Nationale, evenimentul a fost cercetat de o comisie interna a Centrului de Cercetare Stiintifica pentru Aparare NBC si Ecologie, precum si de o comisie de la Corpul de control si inspectie a Ministerului Apararii Nationale, relateaza NewsIn.

Astfel, principala concluzie rezultata din ancheta MApN, la mai bine de doua luni de la explozia din centrul NBC, a fost ca evenimentul a fost un accident de munca.

MApN mai informeaza ca ancheta condusa de Parchetul Militar se afla, inca, in desfasurare.

Un ofiter a decedat, pe 23 februarie, dupa ce a avut loc o explozie intr-unul din laboratoarele Centrului de cercetare stiintifica pentru aparare Nuclearo-Bacteorologico-Chimica si ecologie din Bucuresti.

Ofiterul Octavian Viorel Mihai avea 37 de ani si era angajat al centrului din anul 2004. Indeplinea functia de sef sectie Fumizare-Mascare-Mijloace Explozive si Incendiare si avea calitatea/abilitatea de a efectua operatiuni cu pulberi si explozivi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.