Negocierile dintre administratia cailor ferate si sindicatele feroviare au continuat aseara pina tirziu. Partile in conflict au cautat fara succes o solutie de compromis la greva generala declansata acum noua zile.

Premierul Tariceanu a declarat, in urma sedintei de guvern de ieri, ca "pentru a satisface cerintele grevistilor vor trebui majorate tarifele serviciilor de transport pe calea ferata", informeaza Mediafax. El a adaugat ca, "in cazul in care calatorii din Romania sint dispusi sa primeasca aceasta majorare fara sa o critice, atunci problema grevei se poate rezolva".
Tariceanu a fost de parere ca problema majorarii salariilor in transportul feroviar trebuie sa fie analizata si prin prisma bugetelor de venituri si cheltuieli ale societatilor CFR, multe dintre acestea inregistrind pierderi foarte mari din cauza proastei gestiuni a fondurilor.

Mecanicii de locomotiva si angajatii din depouri au intrat in greva generala miercurea trecuta, cerind majorarea salariilor cu 10,7% si 20 de tichete de masa pe luna pentru fiecare angajat.
Conform legii, este asigurata o treime din activitate, astfel ca, la nivel national, circula pe timpul grevei 24 de trenuri rapid, 14 Intercity, 18 accelerat, 413 trenuri personal si 24 de trenuri internationale.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.