Premierul Tariceanu a declarat, in urma sedintei de guvern de ieri, ca "pentru a satisface cerintele grevistilor vor trebui majorate tarifele serviciilor de transport pe calea ferata", informeaza Mediafax. El a adaugat ca, "in cazul in care calatorii din Romania sint dispusi sa primeasca aceasta majorare fara sa o critice, atunci problema grevei se poate rezolva".
Tariceanu a fost de parere ca problema majorarii salariilor in transportul feroviar trebuie sa fie analizata si prin prisma bugetelor de venituri si cheltuieli ale societatilor CFR, multe dintre acestea inregistrind pierderi foarte mari din cauza proastei gestiuni a fondurilor.

Mecanicii de locomotiva si angajatii din depouri au intrat in greva generala miercurea trecuta, cerind majorarea salariilor cu 10,7% si 20 de tichete de masa pe luna pentru fiecare angajat.
Conform legii, este asigurata o treime din activitate, astfel ca, la nivel national, circula pe timpul grevei 24 de trenuri rapid, 14 Intercity, 18 accelerat, 413 trenuri personal si 24 de trenuri internationale.