Prin punerea in libertate a lui Becali s-ar aduce atingere valorilor sociale si regulilor de drept instituite intr-un stat democratic, generand in randul opiniei publice ideea ca cetatenii ar putea actiona ca justitiari, putandu-se substitui organelor judiciare, motiveaza instanta decizia de joi.

Astfel, in motivarea Judecatoriei Sectorului 1, care a respins, joi, cererea finantatorului Stelei, se arata ca eliberarea lui Becali nu ar fi oportuna, deoarece ar fi compromis procesul penal, informeaza NewsIn.

Gigi Becali ramane in arest, dupa ce Judecatoria Sectorului 1 a decis sa respinga, joi, cererea de eliberare sub control judiciar facuta de patronul stelist, insa decizia a fost atacata cu recurs.

Becali a declarat, joi, in fata magistratilor Judecatoriei Sectorului 1, in cadrul sustinerii cererii de liberare provizorie sub control judiciar, ca a avut posibilitatea sa faca "justitie privata", dar ca a ales "legea". "Deci justitie privata...vreau sa va spun ca am doua cazuri de notorietate cand eu, Becali, n-am acceptat justitie privata si am spus <<legea>>", si-a inceput, Becali, pledoaria in fata instantei.

Finantatorul Stelei a declarat ca, in imprejurari diferite, doi membri ai familiei sale au fost batuti de persoane care se antreneaza la aceeasi sala de sport ca si bodyguarzii sai. Becali a precizat ca garzile sale de corp s-au oferit sa faca justitie privata, adica sa-i bata pe atacatori, dar ca el a refuzat, preferand sa-i lase pe mana politiei.

Gigi Becali a mai spus ca se va demonstra ca hotii care i-au furat masina au dat declaratii in prezenta unui ofiter de politie si ca el nu era prezent, ca politistul a vrut sa-i duca la sectie, dar a renuntat, deoarece Becali i-a "iertat".

Patronul stelist a vorbit aproximativ o ora si jumatate despre actele sale de caritate, iar, la final, i-a cerut judecatorului sa-l lase sa faca Pastele cu familia.

Avocatii lui Gigi Becali au inregistrat, miercuri, 15 aprilie, la Judecatoria Sectorului 1, doua cereri de eliberare provizorie sunt control judiciar, unul din motivele invocate pentru eliberare fiind ca Becali e presedinte la Steaua. Deoarece aveau acelasi continut, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au decis sa le judece impreuna, conexandu-le.

Patronul clubului Steaua arata in cereri ca desfasurarea urmaririi penale cu el aflat in stare de libertate nu ar fi impiedicata, "in conditiile in care sunt o persoana publica, sunt presedinte de partid, sunt presedintele clubului Steaua sunt casatorit si am trei copii minori in intretinere".

Gigi Becali a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pe 2 aprilie, impreuna cu alte patru persoane.

Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost, apoi, arestat preventiv pe 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.