Administrarea unei doze mari de paracetamol poate ajuta pacientii care au suferit un atac vascular cerebral, crescandu-le sansele de recuperare fara a suferi efecte secundare serioase, potrivit cercetatorilor de la Centrul Medical Universitar Erasmus MC, din Rotterdam

Concluziile cercetatorilor sugereaza faptul ca paracetamolul ar trebui sa fie recunoscut ca o terapie ieftina si raspandita pentru atacurile vasculare cerebrale, relateaza NewsIn, citand Reuters.

O temperatura a corpului mai mare de 37 grade imediat dupa un atac vascular cerebral este un semn de inrautatire a starii pacientului. Aproximativ o treime dintre pacientii care sufera un atac vascular cerebral au o temperatura mai mare de 37,5 grade.

Administrarea unei doze zilnice de 6 grame de paracetamol poate reduce temperatura corpului cu 0,3 grade.

Medicii au facut un studiu pe 1.400 de pacienti, comparand starea de sanatate a celor care au primit paracetamol cu cea a unor pacienti care au primit placebo.

Potrivit rezultatelor studiului, 40% dintre pacientii cu o temperatura a corpului intre 37 si 39 de grade, carora le-a fost administrat paracetamol, au inregistrat o imbunatatire peste asteptari a starii de sanatate.

Potrivit cercetatorilor, rezultatele acestora trebuie confirmate printr-un studiu mai mare, dar paracetamolul poate reprezenta un tratament simplu si ieftin pentru atacurile vasculare cerebrale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.