Zece tineri care alimentau cu droguri cluburile din centrul Capitalei, intre care si fiul unui ofiter activ al unui serviciu de informatii, au fost retinuti pentru trafic de droguri, dupa ce politistii bucuresteni i-au prins pe doi dintre ei cu peste 5 kilograme de hasis.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane, cei zece au fost supravegheati de ofiterii antidrog din Capitala aproximativ patru luni, timp in care s-a stabilit ca drogurile vandute de acestia erau aduse din Olanda, apoi erau distribuite consumatorilor din localurile si cluburile din zonele Dorobanti, Piata Romana, Parcul Herastrau, Piata Alba Iulia si Piata Unirii.

Potrivit politistilor, tinerii, cu varste cuprinse intre 19 si 31 de ani, sunt de conditie medie, parintii acestora fiind juristi, functionari publici ori mici intreprinzatori, si s-au impus foarte repede pe piata drogurilor, deoarece aduceau numai marfa de calitate, relateaza NewsIn.

Unul dintre ei, al carui rol in grupare era sa distribuie droguri prin cluburi, este, potrivit unor surse judiciare, copilul unui ofiter activ al unui serviciu de informatii.

Prima captura in acest caz a fost facuta in noaptea de 21 spre 22 martie, cand ofiterii antidrog au desfasurat o actiune complexa pe traseul Sibiu- Brasov- Ploiesti- Bucuresti, in urma careia doi dintre cei zece au fost prinsi in flagrant, in Ploiesti, in timp ce transportau 5,05 kilograme de cannabis.

Drogurile au fost procurate de catre cei doi din Olanda, apoi au fost transportate si introduse in tara pe cale rutiera, cu un autocar al unei firmei de transport in comun. Mai mult, asupra celor doi au fost gasite si ridicate, pentru cercetari, sumele de 21.000 de lei, 2.100 de euro si 200 de dolari. Totodata, un autoturism in valoare de 25.000 euro si patru telefoane au fost retinute pentru cercetari.

Ulterior, cei doi au fost arestati, insa verificarile politistilor au continuat si, in dimineata zilei de marti, 14 aprilie, au fost efectuate perchezitii simultane la domiciliile si resedintele celorlalti opt suspecti.

La perchezitii au fost gasite si ridicate pentru cercetari 50 grame de cannabis, portionat si pregatit pentru vanzare, doua pistoale si noua cartuse cu gaze, detinute ilegal, un cantar electronic de precizie, noua telefoane mobile si cartele SIM, precum si 12.300 de lei, despre care exista date ca provin din traficul de droguri, si diferite materiale folosite la ambalarea si consumul narcoticelor.

Suspectii urmeaza a fi audiati, iar procurorul DIICOT se va pronunta in legatura cu emiterea ordonantelor de retinere si efectuarea demersurilor necesare catre Tribunalul Bucuresti, in vederea obtinerii mandatelor de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.