Un pui de leu a scapat, luni seara, din curtea unei targovistence, animalul fiind recuperat fara a rani vreo persoana si fara a crea probleme autoritatilor, transmite NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Dambovita, Ioana Preda, a declarat, marti, ca politistii au fost anuntati prin serviciul 112 ca in cartierul Priseaca, din municipiul Targoviste, se afla in libertate un pui de leu. Agentii au ajuns la fata locului in aproximativ cinci minute, insa nu au mai gasit animalul in zona.

Politistii au descoperit ca puiul de leu, in varsta de aproximativ cinci luni, apartine unei femei de 40 de ani din cartierul Priseaca din municipiul Targoviste, aceasta riscand inchisoarea daca se dovedeste ca detine ilegal animalul.

"A fost intocmit dosar penal conform legii 205/2004, modificata prin legea 9/2008, articolul 23, care prevede ca detinerea de animale salbatice fara autorizatie se pedepseste cu amenda penala sau cu inchisoare pana la doi ani",
a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Dambovita.

Femeia a declarat ca animalul apartine unui prieten din Suceava, care detine un punct zoo si ca l-a luat la ea pe perioada iernii, pentru a-l creste. Ea sustine ca are toate documentele leoaicei.

Dupa ancheta, se va stabili daca animalul va fi preluat sau nu de autoritatile competente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.