Primaria Vienei a urmarit si a respectat timp de un secol un contract incheiat cu Primaria Saliste. In 2001, edilii din Saliste primeau o depesa de la Primaria Viena prin care erau anuntati ca podul construit de austrieci in 1901 a iesit din garantie. La scurt timp, romanii au pierdut instiintarea.

Pana acum cativa ani, marea majoritate a locuitorilor din Saliste nu dadeau importanta prea mare podului metalic construit peste apa vioaie a Raului Negru.

A trebuit sa vina o adresa de la Primaria din Viena prin care se anunta ca podul construit de austrieci a iesit din garantie, ca salistenii sa vada cu alti ochi vechea constructie.

Gratie acestei instiintari, ceea ce pana ieri era ignorat, azi a devenit motiv de fala. Ba chiar si administratia locala a dat in clocot consolidand si largind, in scurt timp, podul.

Modificarile romanesti, garantate doar 50 de ani

Cum in 1901 principalul mijloc de transport era carul tras de boi sau cai, e lesne de inteles ca podul ce leaga malurile Raului Negru avea latimea adecvata acestui atelaj. De fapt austriecii n-au construit numai un singur pod, cel despre care vorbim, ci si alte trei pasarele similare podului, in amontele raului.

Dupa ce au primit adresa de iesire din garantie, edilii urbei au chemat ,,noua mesteri mari” ai unei firme ce se ocupa de consolidarea podurilor, l-au intarit si l-au largit cu doua cai de acces pietonal. Doar ca, firma romaneasca a dat ca termen de garantie a lucrarii numai 50 de ani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.