Persoanele afectate de inundatiile din judetul Timis au ramas fara hrana. Peste 2.500 de oameni risca sa moara de foame, daca nu se vor gasi solutii pentru rezolvarea acestei probleme.

Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a lansat ieri un nou apel catre firmele care pot ajuta populatia sinistrata din judet deoarece rezervele de carne si de faina destinate acestora s-au epuizat. Autoritatile judetene din Timis au fost nevoite inca de acum o luna sa treaca la rationalizarea alimentelor pentru sinistrati deoarece s-a intrat deja in rezerve, iar ajutoarele din tara sub forma de produse alimentare sunt tot mai rare.

Ratie zilnica

Subprefectul de Timis, Marossy Zoltan, care este si presedinte al comisiei pentru distribuirea ajutoarelor, a stabilit pe baza unor analize elaborate de Institutul pentru Statistica un "cos lunar" de hrana al sinistratului, din care fac parte 12 alimente de baza. Astfel, fiecare persoana a primit cate 5 kg de cartofi, 7 kg de legume conservate, 1 kg de zahar, jumatate kg de gemuri, 4 litri de apa minerala, 4,2 kg de carne conservata, un litru de ulei, 10 kg de paine, jumatate kg de margarina.

O alta problema cu care se confrunta autoritatile din judetul cel mai afectat de inundatii este cea legata de mormanele de haine venite ca ajutoare, care nu sunt dorite de nimeni. Prefectul de Timis a anuntat ca trebuie luate masuri urgente deoarece exista riscul izbucnirii unor epidemii, una dintre solutii fiind aceea ca articolele de imbracaminte sa fie arse la groapa de gunoi.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.