Dupa o saptamana de la declansarea grevei generale la CFR, sindicalistii si administratia nu au ajuns inca la o intelegere. "In urma analizelor facute de CFR Calatori, s-au gasit resurse in valoare de 10 miliarde de lei pentru imbunatatirea conditiilor de munca, insa acesti bani nu ajung", a declarat Iulian Mantescu, vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva. Insa in privinta cresterii salariale solicitate, feroviarilor nu li s-a oferit nimic.

ARBITRAJ

Liderii feroviarilor vor cere arbitrajul pentru solutionarea crizei, dupa expirarea celor 20 de zile legale de greva generala. Potrivit Legii 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca, daca dupa expirarea celor 20 de zile de greva partile nu au ajuns la nici o intelegere, o comisie de arbitraj poate interveni pentru a stabili, in mod irevocabil, cum trebuie sa raspunda administratia la cererile formulate de grevisti. Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, administratia cailor ferate va ataca prin apel decizia de luni a instantei privind legalitatea grevei generale a mecanicilor de locomotiva si a angajatilor din depouri.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.