Incepand cu data de 1 iulie, romanii sunt nevoiti sa suporte o noua majorare a tarifelor la utilitati, care creeaza premisele unor scumpiri in lant la majoritatea produselor.
Cea mai mare majorare va interveni la gazele naturale, unde reprezentantii autoritatii de reglementare au anuntat, ieri ca, de la 1 iulie, pretul se majoreaza in medie cu 10,2%. Desi presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale, Stefan Cosmeanu, declara recent ca vrea sa dea o veste buna consumatorilor, invocand o crestere a tarifelor de numai 5-7%, adica mai mica decat cea prevazuta in acordul cu Fondul Monetar International, stabilita la 8%, la mai putin de o luna, calculele se dovedesc a fi eronate, majorarea facandu-se cu o valoare mai mare.

Astfel, la prima categorie a consumatorilor casnici, ca urmare a majorarii, pretul este de 6.947.700 lei/1.000 mc la Distrigaz Nord, iar la Distrigaz Sud, pretul este de 6.997.900 lei/1.000 mc. Pe langa majorarea tarifelor la gaze, in calendarul scumpirilor de la 1 iulie este prevazuta si cresterea tarifelor la energia electrica cu aproximativ 6,8%. De asemenea, autoritatile intentioneaza sa mareasca pretul de referinta si la energia termica, unde se vehiculeaza o majorare de circa 8-9%, potrivit unor surse din cadrul autoritatii de reglementare in domeniu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.