Sambata-seara, in ajun de Florii, Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza un pelerinajul in Capitala, la care sunt asteptati sa participe mii de preoti si credinciosi din Capitala si din judetul Ilfov, informeaza NewsIn

Pelerinii se vor aduna la Manastirea Radu Voda, la ora 17.00, iar procesiunea se va desfasura pe un traseu care va include Biserica „Sfantul Spiridon” Nou, Biserica „Sfanta Ecaterina” si se va incheia la Catedrala Patriarhala, unde credinciosii vor fi intampinati de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel.

Cu o jumatate de ora inainte de ora 17.00, la manastirea Radu Voda se stransesera deja peste o mie de credinciosi de toate varstele, printre care zeci de preoti si elevi ai Seminarului Teologic. In zona se afla si jandarmi, care vor asigura securitatea pe durata procesiunii.

Procesiunea va impune restrictii de circulatie in Bucuresti. Astfel, intre orele 17.00 si 18.30, traficul va fi restrictionat si inchis temporar pe anumite sectoare de pe traseul strada Radu Voda - bulevardul Marasesti - bulevardul Dimitrie Cantemir - Calea Serban Voda - strada Principatele Unite - Aleea Mitropoliei.

Crestin-ortodocsii sarbatoresc, duminica, Floriile, zi ce marcheaza intrarea Domnului Iisus Hristos in Ierusalim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.