Bucurestenii au adoptat, sambata, noua caini fara stapan dintre cei 20 adusi in parcul Regina Maria de Politia Animalelor din cadrul Politiei Comunitare a sectorului 1, potrivit reprezentantilor primariei de sector.
La actiune au fost adusi, pentru a fi adoptati, caini mai mici de un an, toti vaccinati, sterilizati, cu microcipuri montate si cu carnet de sanatate. Organizatorii erau pregatiti sa suplimenteze numarul de caini, daca cererea ar fi fost mai mare.

"Desi numarul de caini adoptati pare mic, noi suntem de parere ca am avut un succes neasteptat de mare, deoarece noi nu mizam pe un numar foarte mare de caini adoptati. Numarul de caini adoptati intr-o singura zi este mare pentru noi, luand in considerare faptul ca, de la adapostul de pe strada Odai, au fost adoptati, in ultima luna, doar 12 caini", a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al primariei sectorului 1, Alexandru Ichim.

Pentru eficientizarea campaniilor de adoptie gratuita, serviciul Politia Animalelor va desfasura activitati de informare a populatiei prin intermediul pliantelor si afiselor. Incepand din aprilie si pana in luna septembrie, vor avea loc campanii similare si in parcurile Kiseleff si Bazilescu.

De la infiintarea centrului, serviciul Politia Animalelor din cadrul Directiei Generale de Politie Comunitara sector 1 a strans de pe strazile sectorului peste 300 de caini comunitari.

Pe 15 ianuarie 2009, Primaria sectorului 1 a inaugurat un adapost pentru cainii fara stapan, pe strada Odai. In cladirea dotata cu toate facilitatile pot fi adapostiti 500 de caini.

Conform datelor organizatiilor neguvernamentale, in Bucuresti sunt peste 30.000 de caini fara stapan, concentrati in special in zona pietelor si a aglomerarilor de blocuri din cartiere. Zilnic, peste 100 de bucuresteni ajung la medic muscati de caini, potrivit datelor statistice ale spitalelor din Capitala.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.