„Dance a playful body”, spectacolul Andreei Novac va avea premiera duminica, 12 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Ronda de la Centrul National al Dansului Bucuresti.
"Dance a Playful Body e un spectacol curajos prin modalitatea de expunere. Cei doi artisti - Andreea Novac si Istvan Teglas - nu si-au propus sa socheze prin forma spectacolului, ci si-au dorit sa aduca la lumina expresia artistica a unei comunicari autentice. Corpul lui Istvan Teglas este, in acest spectacol, expresia unei substante neschimbatoare, indestructibile, pe care se succed perpetuu situatii asumate contextual, cu alte cuvinte, alternative ale unei deveniri insusite cu mijloace performative", nota Gina Serbanescu in revista Teatrul Azi.

"Dance a playful body este un performance ce scapa printre degete, despre care ai senzatia ca poti spune ceva, ca ai prins ideea si in urmatoarea fractiune de secunda se schimba, devine altceva, ce poate fi doar intuit dar nu descris. Istvan isi creeaza si isi distruge prezenta, de la o secunda la alta fara aviz. Nu tine la aparente si nu implineste asteptari. Corpul sau creste primar sau se codifica social, de la o etapa la alta obligind spectactorul sa-l insoteasca pe intreg parcursul sau", spune coregrafa Andreea Novac, despre spectacolul ei.

„Dance a playful body”, interpretata de Istvan Teglas, este o productie a Centrului de Cultura „George Apostu” Bacau prin Swiss Cultural Programme Romania, cu sprijinul Centrului National al Dansului – Bucuresti.

Andreea Novac semneaza si spectacolele “Aici totul e diferit”, “Are you going with me?”, “B-26-Dans”, “Corp si anti – Corp”, “Aici, acum “. Creeaza coregrafie pentru film si teatru si a beneficiat de de burse si rezidente in strainatate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra miscarii la Napoli si pentru participare la festivalul de dans contemporan “Tanzimpulse” (Salzburg) si la atelierele „Impulstanz” (Viena).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.