Autoritatile si institutiile publice pot acorda tichete cadou si de vacanta personalului propriu, cu conditia incadrarii in cheltuielile bugetare aprobate cu aceasta destinatie, potrivit noului text al Ordonantei de urgenta privind rectificarea bugetara, obtinut de NewsIn

"Autoritatile si institutiile publice finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale sau finantate integral din venituri proprii pot acorda tichete cadou si tichete de vacanta personalului din cadrul acestora, cu conditia incadrarii in cheltuielile bugetare aprobate cu aceasta destinatie", potrivit articolul 24 din ordonanta de urgenta ce urmeaza a fi dezbatuta sambata in guvern.

Decizia privind acordarea acestora a fost luata sambata trecuta dupa ce initial, in prima forma a ordonantei de rectificare bugetara, guvernul dispunea ca institutiile publice finantate integral din bugetul de stat, local, din asigurarile sociale sau din subventii nu vor primi, in 2009, tichete de vacanta.

"La solicitarea noastra au fost introduse tichetele de vacanta si tichetele cadou. Toate institutiile publice pot sa acorde tichete in cursul anului, respectand prevederile bugetare ale fiecarei institutii", declara in 4 aprilie presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, la finalul discutiilor de la Palatul Victoria.

In acest context, ministrul turismului, Elena Udrea, preciza ca spera sa fie identificate solutii financiare pentru sustinerea, inca din acest an, a implementarii prevederilor legale privind acordarea tichetelor de vacanta in institutiile bugetare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.