Tribunalul Bucuresti a emis, joi seara, mandate de arestare pentru 29 de zile, pe numele a 10 din cele 11 persoane retinute, in data de 9 aprilie, de catre procurorii DIICOT si politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti - Serviciul Antidrog, pentru trafic de droguri

11 membri ai doua grupari interlope, una dintre acestea fiind clanul Geamanu, au fost ridicati pentru trafic de droguri de catre procurorii DIICOT si politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti - Serviciul Antidrog, informeaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat remis joi, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti- Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor, au reusit destructurarea unei retele infractionale ce distribuia droguri de mare risc(heroina si metadona) pe raza Municipiului Bucuresti, precum si pe raza judetelor Ilfov si Dambovita.

Activitatile desfasurate in acest caz de politisti si procurori au avut loc in cadrul Operatiunii „NORD” si au durat aproximativ sase luni.

Din investigatiile comune, s-a stabilit ca membrii retelei fac parte din doua clanuri cunoscute in lumea interlopa din Bucuresti si imprejurimi, cu preocupari pe linia traficului de droguri, trafic de persoane, santaj, camatarie, infractiuni economice, violenta, se arata in comunicat.

Din cercetarile efectuate de politisti si procurori, s-a mai stabilit ca drogurile erau aduse din Turcia, apoi erau preluate de catre membrii retelei care le distribuiau catre dealerii locali sau direct catre consumatori.

In cauza, a fost probata activitatea infractionala a 11 persoane, cu varste cuprinse 21 si 44 de ani, din Ilfov si Bucuresti.

Joi dimineata, incepand cu ora 06.00, politistii B.C.C.O. Bucuresti, cu sprijinul lucratorilor de interventie, au facut noua perchezitii simultane la domiciliile si resedintele celor in cauza, situate pe raza Municipiului Bucuresti, precum si in Judetele Ilfov si Dambovita, ocazie cu care toti suspectii au fost condusi la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Bucuresti pentru cercetari.

La perchezitii si in cadrul activitatilor specifice au fost gasite si ridicate pentru cercetari aproximativ 2g heroina, 144 comprimate metadona, 28 comprimate medicamente cu continut stupefiant, un pistol cu glont, 24 telefoane mobile si cartele SIM, suma de 670 de lei, despre care se detin date ca provin din traficul de droguri, materiale folosite la ambalarea si consumul drogurilor, existand suspiciuni ca sunt purtatoare de urme ale acestor substante.

Aceste droguri se alatura unor importante alte cantitati de droguri care au facut obiectul unor cumparari autorizate anterioare, precizeaza cumunicatul.
In comunicat se mai arata ca la perchezitii au participat si politisti din cadrul IPJ Ilfov - Serviciului de Investigatii Criminale, precum si un lucrator din cadrul Directiei Regionale Vamale Bucuresti, cu cainele antidrog.

Cei in cauza urmeaza a fi audiati, iar procurorul DIICOT se va pronunta in legatura cu emiterea ordonantelor de retinere si efectuarea demersurilor necesare catre Tribunalul Bucuresti, in vederea emiterii mandatelor de arestare preventiva pentru trafic de droguri de mare risc, constituire unui grup infractional organizat si detinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Politia continua cercetarile in acest caz.
Cateva persoane dintre cele ridicate joi fac parte din clanul Geamanu, spun surse judiciare.
Numele Geamanu apare in dosarul lui Gigi Becali.
Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamanu, ar fi in spatele santajarii finantatorului Stelei, asa cum a declarat varul acestuia, Ioan Becali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.