Bucurestenii au ocazia sa viziteze, in perioada 13-14 aprilie, terasa superioara a Arcului de Triumf si sa admire patru expozitii pe teme istorice, care vor fi amenajate in interiorul monumentului, au anuntat, joi, edilii Capitalei.

Vor fi expuse fotografii, filme, efigii din bronz, machete si reproduceri dupa coroanele si sceptrul regal, grupate in expozitiile "Marele Razboi al Reintregirii Neamului", "Heraldica Marilor Familii Boieresti", "Arcul de Triumf in Imagini" si "Marea Unire de la 1918".

Expozitiile, organizate de Primaria Capitalei, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului, vor putea fi vizitate intre orele 10:00 si 17:30.

Monumentul a fost supus timp de cateva luni unor lucrari de reabilitare si a fost redeschis pentru public anul trecut.

Arcul de Triumf a fost construit in 1922, pentru a celebra incoronarea regelui Ferdinand si victoria din primul razboi mondial. Arhitectul Petre Antonescu l-a proiectat ca pe o cladire de 27 de metri inaltime, din care sa se poata vedea tot orasul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.