Social 9 Aprilie 2009 15:00
Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu, si ministrul-consilier al Ambasadei, Ioan Gaborean, declarati miercuri persoane non gratae de catre autoritatile moldovene, au intrat astazi in tara pe la punctul de trecere Albita

Cei doi diplomati, aflati intr-o coloana oficiala formata din sase masini, au trecut granita in jurul orei 13.15, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai Inspectoratului Politiei de Frontiera Vaslui.

Ambasadorul era insotit de membrii familiei.

Ambasadorul roman in Republica Moldova, Filip Teodorescu, a fost convocat miercuri la sediul Ministerului de Externe din Chisinau, unde i s-a inmanat o nota prin care era informat ca, din cauza "unor actiuni incompatibile cu activitatea diplomatica", el si ministrul-consilier Ioan Gaborean sunt declarati persoane non gratae.

Celor doi diplomati li s-a dat un termen de 24 de ore pentru a parasi teritoriul Republicii Moldova. In plus, Republica Moldova a introdus regimul de vize pentru cetatenii romani incepand de astazi, 9 aprilie, de la ora 0.00.

Presedintele Vladimir Voronin a acuzat miercuri Romania ca se afla in spatele actiunilor ce au dus, marti, la devastarea sediilor Parlamentului si Presedintiei. "Romania este implicata in tot ceea ce se petrece la noi", a afirmat Voronin, fara menajamente, exprimandu-se in fata membrilor guvernului si ai "societatii civile", in prezenta unor ziaristi atent selectionati.

MAE a replicat ca este inacceptabil ca puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea pentru problemele interne pe seama Romaniei si a cetatenilor romani, iar masurile unilaterale de impunere a restrictiilor de calatorie le considera aberante.

Ministrul de externe Cristian Diaconescu s-a intalnit astazi cu ambasadorii statelor membre UE si NATO, carora le va vorbi despre relatia bilaterala Romania-Republica Moldova, anunta Ministerul de Externe. Seful diplomatiei va sustine la ora 15.00 o conferinta de presa pe tema relatiei bilaterale cu Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.