Social 9 Aprilie 2009 18:28
Numarul total al cererilor depuse la Judecatoria Pitesti pentru anularea permiselor obtinute in mod fraudulos la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges a ajuns la un total de 126, dupa ce miercuri prefectul a semnat alte zece cereri.
Operatiunea de verificare a dosarelor in baza carora se considera ca au fost eliberate in mod fraudulos permise a fost demarata in data de 10 martie la SPCRPCIV Arges si au fost analizate 4.966 de dosare, informeaza NewsIn.

Prefectul judetului Arges, Marcel Proca, a precizat, la inceputul saptaminii, ca s-au mai gasit inca 55 de dosare cu probleme, in general legate de modul in care posesorii permiselor respective si-ar fi obtinut resedinta in judetul Arges.

Ultimele zece dosare, pentru care s-au depus miercuri cereri de anulare, fac parte din lotul de 55 de dosare cu probleme, in general legate de modul in care posesorii permiselor respective si-ar fi obtinut resedinta in judetul Arges.

Pana in prezent, 24 persoane, majoritatea din judetul Arges, au predat permisele la sediul Politiei Rutiere Arges. Toti cei care au adus documentele la politie au primit dovezi care atesta ca au predat permisele, dar care nu le permit sa mai conduca autovehicule pe drumurile publice. Persoanele in cauza au fost introduse in baza de date a Politiei Rutiere. Daca vor fi prinse la volan, vor fi cercetate penal pentru conducere fara permis, au precizat politistii.

Dintre cele 24 de persoane care au depus permisele pana acum, sapte au facut contestatie la ordinul de suspendare, invocand prezumtia de nevinovatie. "Vom arata in raspunsul la contestatii ca ne mentinem decizia, intrucat ordonanta 9/2009 arata ca e un caz de forta majora avand in vedere cresterea numarului de accidente provocate de persoane care si-au luat permisul in conditii suspecte", a mai adaugat prefectul Marcel Proca.

DNA a trimis in judecata, in luna decembrie a anului trecut, 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.