Social 8 Aprilie 2009 17:00
UPDATE: Protestul spontan de miercuri, din fata Curtii de Apel Bucuresti, s-a incheiat in urma cu putin timp.

Personalul auxiliar din instantele bucurestene a declansat un protest spontan in fata Palatului de Justitie, deoarece este nemultumit de faptul ca nu a primit drepturile salariale obtinute in instanta.

Personalul auxiliar din justitie protesteaza din cauza unui proiect de ordonanta de salarizare, initiat de Ministerul Justitiei, care nu tine seama de hotararile judecatoresti definitive privind drepturile salariale restante, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Projust, Stefania Teleman.

"In momentul acesta, colegii nostri de la Tribunalul Bucuresti si de la judecatoriile de sector au declansat un protest spontan, urmare a nerespectarii de catre Ministerul Justitiei a legilor, a hotararilor judecatoresti si a unei ordonante privind esalonarea drepturilor salariale pentru o perioada de 18 luni", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, Stefania Teleman.

Presedintele Projust a explicat ca, la inceputul lunii martie, trebuia sa se faca plata unei transe din drepturile recunoscute prin lege si hotarari judecatoresti si care erau date prin lege, dar ca acest lucru nu s-a intamplat. "Ba, mai mult, Ministerul Justitiei a initiat un proiect de ordonanta de salarizare in sistemul justitiei, iar in proiect se prevede ca magistratii beneficiaza de toate drepturile recunoscute de lege, mai putin personalul auxiliar de specialitate si conex, caruia i se mentine actuala salarizare, in ciuda tuturor hotararilor", a declarat, Stefania Teleman.

"Oamenii sunt nemultumiti de ceea ce se intampla si au ales sa iasa in strada. Este, cred, prima actiune, la care oamenii nu au mai asteptat sa discute, au vazut proiectul si au inteles ce se intampla", a mai spus presedintele Projust, care a precizat ca nu a stiut despre aceasta actiune, dar ca membrii sindicatului se vor alatura celor care protesteaza in fata Curtii de Apel Bucuresti. "Au lasat tot si au iesit din birouri. Cei de la tribunal si judecatorii au venit spre noi, Curtea de Apel, asa am aflat de actiunea colegilor nostri. Evident, ne vom alatura, pentru ca suntem toti in aceeasi situatie", a mai spus Teleman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.