Social 7 Aprilie 2009 17:55
Regizorul Alexandru Darie a fost reales, duminica, la Wroclaw, in Polonia, in functia de presedinte al Uniunii Teatrelor din Europa, a declarat, pentru NewsIn, directorul Teatrului Bulandra.

"Voi implementa o noua directie de dezvoltare a uniunii. Acest lucru l-am afirmat si pe parcursul celor doua zile ale intalnirilor, unde au fost analizate bilanturile ultimilor doi ani de activitate ai mei in cadrul Uniunii si a fost votat noul statut. Vom demara noi proiecte, care vor duce la o mai mare dezvoltare a activitatii teatrelor din Uniune si, implicit, a Teatrului Bulandra, care, oricum, la ora actuala, isi joaca toate spectacolele cu casa inchisa", a spus Alexandru Darie, potrivit NewsIn.

In cadrul intalnirilor care au avut loc in Polonia s-a mai votat, pe de o parte, intrarea in Uniune a altor patru teatre, din Paris, Atena, Sofia si Praga, iar pe de alta iesirea teatrelor din Roma si Dusseldorf, astfel ca numarul membrilor este, in prezent, de 18.

Uniunea Teatrelor din Europa a fost fondata de Giorgio Strehler in 1990. Pe langa Teatrul Bulandra, care este membru al Uniunii din 1991, Romania este reprezentata, din 2008, si de Teatrul Maghiar din Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.