Social 8 Aprilie 2009 17:01
Capitala are cu 3.800 de locuri in gradinitele de stat mai mult decat anul trecut, datorita constructiei de gradinite noi, in special in sectoarele 2 si 3, sustine Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), in conditiile unui deficit anual estimat la 11.000 de locuri.

"Anul acesta, avem aproape 30.000 de locuri in gradinite, fata de 26.200, cate au fost anul trecut, iar aceasta crestere se datoreaza constructiilor noi, care au fost facute in special in sectoarele 2 si 3. Si la acest moment sunt proiectate constructii noi sau sunt chiar in executie, dar nu stim cate vor fi gata pana la sfarsitul anului", a precizat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

In ultimii trei ani numarul de locuri din gradinitele de stat din Bucuresti a crescut cu aproape 8.000, ajungand in prezent, la 29.940. Acest numar este suplimentat, anual, prin cresterea numarului de copii dintr-o grupa si datorita finalizarii constructiilor aflate in curs de executie. Pe de alta parte, numarul copiilor de varsta prescolara este de aproximativ 57.000, astfel ca deficitul de locuri este inca mare.

Potrivit statisticilor ISMB, anual, circa 11.000 de copii nu pot fi cuprinsi in gradinite, motiv pentru care, in fiecare an, la multe institutii parintii asteapta la cozi inca din dimineata primei zi de inscriere.

Anul acesta, potrivit calendarului anuntat, luni, de ISMB gadinitele vor face, mai intai, reinscrierile si transferurile intre institutii, in perioada 7 aprilie - 15 mai 2009, dupa care urmeaza inscrierile, de pe 15 mai pana pe 1 iunie. In tot acest timp, unitatile de invatamant prescolar vor avea afisate la intrare numarul de locuri disponibile, dar si numarul total de locuri, numarul de copii inscrisi zilnic si perioada in care gradinita este inchisa pentru igienizari sau reparatii.

Gradinitele vor fi obligate sa primeasca si sa inregistreze, in perioada stabilita, toate cererile, indiferent de numarul lor, urmand ca, in perioada 1 - 5 iunie 2009, sa se decida care dintre ele se aproba, in principal in functie de distanta fata de casa. Listele cu cererile aprobate si respinse vor fi afisate in fiecare gadinita, la loc vizibil, pe 8 iunie.

Parintii ai caror copii nu vor putea fi inscrisi vor avea posibilitatea de a incerca, pana la 15 septembrie, la gradinitele care vor mai avea locuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.