Social 8 Aprilie 2009 16:01
Spatamana trecuta, juriul UNITER desemna piesa „Natura moarta cu nepot obez”, scrisa de actorul basarabean Ion Sapdaru, Cea mai buna piesa a anului 2008. Astazi, juriul UNITER revine asupra deciziei, invocand incalcarea regulamentului de inscriere in concurs in cazul piesei scrisa de Sapdaru si in cazul piesei „YouTube” scrisa de Viorel Cojocaru, care au fost astfel, descalificate din concurs. In aceste conditii, piesa 'Ziua perfecta' de Antoaneta Zaharia, castiga concursul UNITER.

Verificand sesizarile primite si constatand intemeiate elementele sesizate, Juriul a decis ca piesele 'Natura moarta cu nepot obez' de Ion Sapdaru si 'YouTube' de Viorel Cojanu sa fie descalificate din concurs, ambele fiind facute publice inainte de inscrierea la concurs, prin publicare si, respectiv, reprezentare, se arata intr-un comunicat de presa.

Piesa Natura moarta cu nepot obez a fost publicata in revista Stare de urgenta, in 8 decembrie 2008, format pe hartie si on line (pt. conf. www.staredeurgenta.wordpress.com2008), iar piesa YouTube a fost publicata fragmentar pe internet si reprezentata intr-un spectacol-lectura la Bursa de texte Dramafest,
Tg. Mures, octombrie 2008 (pt.conf. www.atelier.liternet.ro si www.regizorcautpiesa.ro ).

Anuntul de inscriere la concurs, in aceeasi termeni de 16 editii, precizeaza ca nu se primesc in concurs piese publicate sau reprezentate, subliniaza UNITER.

In aceste conditii, juriul concursului UNITER "Cea mai buna piesa de teatru romaneasca a anului 2008", compus din Sanda Manu, regizor, Alice Georgescu, critic de teatru, Ion Cocora, critic de teatru, in acord cu conducerea executiva a UNITER, a decis sa revina asupra deciziei sale din data de 31 martie. Astfel, 'Ziua perfecta' de Antoaneta Zaharia, a fost desemnata 'Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2008'.

Programul Piesa Anului se desfasoara anual sub egida si cu sprijinul Casei Regale a Romaniei.
Premiul va fi oferit in seara Galei Premiilor UNITER din 27 aprilie a.c. iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa castigatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.