Social 7 Aprilie 2009 12:09
Trei bulgari au fost retinuti luni dimineata, dupa ce ofiterii de la Crima Organizata au constatat ca au montat un dispozitiv de skimming, destinat copierii informatiilor inregistrate pe banda magnetica a cardurilor, pe bancomatul amplasat in sediul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, dispozitivul fraudulos de skimming, destinat copierii informatiilor inregistrate pe banda magnetica a informatiilor stocate pe cardurile bancare, a fost sesizat luni dimineata, instalat la un bancomat amplasat la sediul inspectoratului de pe Soseaua Stefan cel Mare, informeaza NewsIn.

Au fost dispuse masuri de supraveghere a zonei invecinate bancomatului si, in jurul orei 12.45, trei barbati, aflati intr-un autoturism inmatriculat in Bulgaria, au sosit in zona.

O ora mai tarziu, cei trei au incercat recuperarea dispozitivului de skimming instalat pe bancomat. Politistii i-au retinut, iar la verificari s-a constatat ca sunt cetateni bulgari.

S-au dispus masuri de ridicare a echipamentului de skimming, precum si de blocare a bancomatului si a cardurilor posibil a fi fost compromise.

In urma verificarii autorurismului folosit de cei trei cetateni bulgari, a fost identificat un laptop si echipamentele necesare descarcarii informatiilor capturate de pe benzile magnetice ale cartilor de credit.
Cercetarile vor fi continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a cetatenilor bulgari, dosarul urmand a fi declinat unitatii de Parchet competente pentru a dispune in cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.