Social 7 Aprilie 2009 18:47
Piesa "Interpretul", regizata si adaptata de cunoscutul actor Radu Gheorghe, va avea premiera vineri, de la ora 20,00, la Teatrul Foarte Mic.
Piesa "Interpretul", scrisa de Tristan Bernard cu 70 de ani in urma, a fost tradusa de maestrul Radu Beligan, in urma cu 20 de ani, cat a fost director al Teatrului National din Bucuresti.

"Nu s-a pus in scena atunci cand a fost tradusa, din motive independente de vointa noastra; textul piesei numara 12 pagini, ceea ce inseamna ca un spectacol realizat dupa ea ar fi durat maxim 40 de minute. Ar fi trebuit sa gasim inca o piesa care sa acopere intervalul pana la o ora si jumatate, al unui spectacol obisnuit"
, explica Radu Gheorghe, regizor si actor al piesei.

Din distributia piesei mai fac parte Razvan Popa, Mihai Bisericanu, Anca Sigartau, Georgeta Ciocarlan. Radu Gheorghe a realizat si decorurile, iar costumele sunt create de Georgeta Ciocarlan.

"Am reusit sa transpun <<Interpretul>> in scena, ca o joaca actoriceasca, la Teatrul foarte Mic. Este o piesa semibulevardiera, o piscatura la adresa superficialitatii societatii. Cat imi permit textul si deontologia profesionala, voi implica si publicul in ea. Am muzicalizat piesa si am introdus cateva sketch-uri, de care am avut nevoie, deoarece sunt mai multe roluri, decat personaje (sase roluri si patru personaje). Din reprezentatiile tip avanpremiera de pana acum pot spune ca muzica, dansul, improvizatia fac spectacolul agreabil pentru public", a precizat Radu Gheorghe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.