Social 7 Aprilie 2009 15:52
Patru sustinatori ai lui Gigi Becali s-au urcat, pe cladirea Bibliotecii Nationale, care se afla in fata Tribunalului Bucuresti.
Acestia scandeaza "Inca o revolutie", "Eliberati-l pe Becali", "Hai Becali" si poarta tricouri pe care scrie "Free Gigi". Cladirea bibliotecii se afla in reparatii.

Simpatizantii lui Gigi Becali au impartit, la Tribunalul Bucuresti, tricouri cu inscriptia "Free Gigi!", in timp ce cateva persoane instigau multimea sa strige lozinci impotriva lui Gabriel Popoviciu si Traian Basescu.

Unei femei i s-a facut rau si a fost scoasa din multime. Aproximativ 400 de persoane s-au adunat, luni, la Tribunalul Bucuresti, pentru sustinerea lui Gigi Becali, fiind impartite pliante in numele unor organizatiii neguvernamentale, in semn de protest fata de arestarea patronului stelist.

In jur de 80 persoane de la Vadu Rosca, unde Becali a construit case sinistratilor, au venit la Tribunal cu doua autocare.

Unii dintre sustinatorii finantatorului Stelei poarta tricouri inscrptionate cu "Free Gigi" si au pancarte pe care scrie "Gigi nevinovat". O parte dintre femeile venite la proces au icoane si spun rugaciuni.

La Tribunal, au venit si simpatizanti PNG din comuna Stefanesti, Ilfov, dar si reprezentanti ai romilor din Sectorul 5, carora Becali le-a platit factura de curent.

Procesul lui Gigi Becali s-a suspendat, dupa ce avocatii au cerut recuzarea judecatorilor, pe motiv ca nu li s-a permis sa vada inregistrrile de la barul din Pipera luate, duminica, din telefonul unui inculpat. Avocatii s-au mai plans ca nu au fost scosi din sala lucratorii SPIR.

Reamintim ca Gigi Becali a fost retinut de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu alte patru persoane, ulterior, fiind retinut o a sasea persoana. Cea de-a saptea persoana cautata de politisti nu a fost gasita, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost, apoi, arestat preventiv, vineri, 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1.

Judecatoria Sectorului 1 motiveaza decizia de arestare a lui Gigi Becali prin faptul ca finantatorul Stelei este recunoscut in unele medii drept formator de opinie si multe dintre conduitele acestuia sunt exemplu de urmat, documentul facand referire si la faptul ca Becali este un om credincios.
"In prezenta cauza, gravitatea deosebita a faptelor retinute in sarcina inculpatilor poate fi suficienta pentru a contura aprecierea ca acestia prezinta pericol pentru ordinea publica", se arata in motivare.
Potrivit acesteia, chiar daca s-ar proba in mod cert ca partile vatamate au furat masina lui Becali, "nu este de conceput intr-o societate democratica cu reguli de conduita si convientuire clara sa se recurga la proceduri judiciare paralele care nu au nicio legatura cu ordinea si statul de drept, ci intra in sfera ilicitului penal."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.