Social 7 Aprilie 2009 14:00
In perioada 16 – 18 aprilie 2009 va avea loc la Bruxelles cea de-a 3-a editie a Balkan Trafik Festival. Gazda festivalului va fi prestigioasa institutie de arta BOZAR (Palais des Beaux- Arts), care isi va deschide portile pe parcursul a 3 zile pentru un public numeros din 15 tari.
Tematica centrala a festivalului este reunirea in inima Europei a culturilor diverselor tari din sud–estul continentului si a schimbului intercultural intre statele din regiune. Bruxelles-ul este, de altfel, locul ideal pentru acest gen de manifestari, iar festivalul in sine si-a castigat un bine meritat renume in oferta culturala comunitara. La prima editie, in 2007, au participat peste 3.200 de vizitatori, in 2008 au fost 5.000 de participanti, iar anul acesta se asteapta peste 5.500 de vizitatori.

Pe parcursul celor 3 zile de festival vor evolua peste 200 de artisti din Albania, Belgia, Franta, Marea Britanie, Romania, Macedonia, Grecia, Turcia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Bulgaria, Kosovo, Bosnia Hertegovina, Serbia.

Evenimentul este o co-productie a organizatiei non-guvernamentale 1001 Valises reprezentata prin Dl Nicolas Wieërs, directorul artistic al festivalului, Palatul de Arte Frumoase, sectiunile de muzica si film, cu sprijinul Ambasadei Serbiei la Bruxelles si a Institutului Cultural Roman, reprezentat in capitala Belgiei prin Centrul Roman de Informare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.