Social 6 Aprilie 2009 00:16
CSM considera ca CNA trebuie sa intervina si solicita incetarea oricaror presiuni prin intermediul media asupra proceselor in desfasurare, se arata intr-un comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, ca reactie la iesirile publice din cazul Gigi Becali.

CSM precizeaza ca hotararile judecatoresti sunt supuse cailor de atac. "Doar instantele de judecata au dreptul si obligatia sa se pronunte asupra temeiniciei unei hotarari judecatoresti, iar procedurile judiciare trebuie sa se desfasoare exclusiv in fata instantelor de judecata. In calitate de garant al independentei justitiei, CSM solicita incetarea atacurilor la adresa vietii private a magistratilor. Solutionarea acuzelor de orice natura trebuie sa reprezinte o stare de normalitate intr-un stat de drept in care institutiile statului sunt chemate spa aplice exclusiv legea. CSM recomanda echilibru si respect fata de reprezentantii autoritatilor judiciare si fata de lege si solicita incetarea oricaror presiuni prin intermediul media asupra proceselor in desfasurare", se arata in comunicatul CSM.

Potrivit acestuia, CNA trebuie sa intervina in mod ferm pentru a stopa altfel de derapaje.

Reactia CSM a venit dupa criticile aduse in presa la adresa judecatorului care a acceptat arestarea lui Gigi Becali ceruta de procurori, magistrat care si-a motivat, sambata, hotararea.

Judecatoria motiveaza decizia de arestare a lui Gigi Becali prin faptul ca finantatorul Stelei este recunoscut in unele medii drept formator de opinie si multe dintre conduitele acestuia sunt exemplu de urmat, documentul facand referire si la faptul ca Becali este un om credincios.

"In prezenta cauza, gravitatea deosebita a faptelor retinute in sarcina inculpatilor poate fi suficienta pentru a contura aprecierea ca acestia prezinta pericol pentru ordinea publica", se arata in motivare.
Potrivit acesteia, chiar daca s-ar proba in mod cert ca partile vatamate au furat masina lui Becali, "nu este de conceput intr-o societate democratica cu reguli de conduita si convientuire clara sa se recurga la proceduri judiciare paralele care nu au nicio legatura cu ordinea si statul de drept, ci intra in sfera ilicitului penal."

Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, vineri 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, insa decizia nu este definitiva.
Reamintim ca Gigi Becali a fost retinut de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu alte patru persoane, ulterior, fiind retinut o a sasea persoana. Cea de-a saptea persoana cautata de politisti nu a fost gasita, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.