Social 6 Aprilie 2009 00:13
Cele mai scumpe tablouri de la licitatia de duminica a casei Goldart au ramas nevandute, din cauza faptului ca arta plastica romaneasca moderna si contemporana nu are cautare printre colectionari, a explicat, pentru NewsIn, presedintele Goldart, Luminita Ghildus.

"Am avut la vanzare o colectie personala de arta romaneasca moderna si contemporana cu toate ca stiam ca nu prea are cautare pe la noi. Am observat, totusi, o deschidere mai mare a cumparatorilor spre acest sector decat in urma cu cinci ani, cand nu se cumpara nimic", a precizat Luminita Ghildus.

Cele mai scumpe tablouri vandute duminica au fost "Femeie cu boi la camp" de Rudolf Schweitzer-Cumpana, cu 24.000 de lei si "Port in Franta" de Rodica Maniu cu 16.000 de lei. Cel mai scump tablou din colectie "Portretul unei rude a Anei Asvadurova", pictat de Alexandru Ciucurencu, estimat la 66.000 lei, nu s-a vandut.

Casa de Goldart, infiintata in aprilie 2008, a vandut la licitatiile sale mai multe lucrari pentru care s-au platit sume importante. Printre acestea se numara "Femeie pe balustrada", pictat de Gheorghe Petrascu, vandut in iunie 2008 pentru 207.500 de lei (57.000 euro), precum si "In amurg" si "Flori de nalba", pictate de Nicolae Grigorescu, fiecare fiind vandut pentru suma de 205.000 de lei (55.000 de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.