Social 4 Aprilie 2009 14:02
Politistii de frontiera mehedinteni au anihilat un grup infractional organizat, specializat in traficul de minori, care opera pe relatia Romania - Austria - Italia, ocupandu-se cu sustragerea de bunuri din magazine de lux din strainatate, transmite corespondentul NewsIn.
La documentarea activitatii infractionale si retinerea celor in cauza, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinti, politistii de frontiera mehedinteni au colaborat cu colegii lor din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Timisoara, reprezentanti ai D.G.I.P.I.. - S.I.P.I. Mehedinti, precum si cu autoritatile politienesti din Austria.

Desi membri ai grupului au fost identificati si retinuti de politistii de frontiera la data de 29.09.2008, fiind prezentati instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva, traficantii si-au continuat activitatea infractionala, profitand de faptul ca s-a dispus cercetarea in stare de libertate.

"Marfa furata - constand in parfumuri, imbracaminte de firma si articole sportive - era transportata in tara si comercializata pe raza municipiilor Bucuresti, Turnu Severin si Craiova, obtinandu-se astfel importante sume de bani in valuta. Racolarea minorilor se facea sub pretextul obtinerii unor locuri de munca bine platite in strainatate, iar scoaterea lor din tara era realizata in mod legal, in baza declaratiilor notariale obtinute de la parintii acestora”, a precizat purtatorul de cuvant al IJPF Mehedinti, comisarul sef Valeriu Pera.

In urma investigatiilor efectuate, anchetatorii au stabilit ca membrii grupului sunt: M. Aurel (33 de ani), B. Gheorghe (27 de ani), ambii din municipiul Drobeta Turnu Severin, S. Nicolae (33 de ani), din localitatea Jiana-Mehedinti, C. Gheorghe (34 de ani) si G. Marian (27 de ani), ambii din Breznita de Ocol - jud. Mehedinti. Din datele detinute de catre politistii de frontiera rezulta ca membrii grupului sunt implicati si in comiterea altor fapte ilicite (fiind cunoscute cu preocupari in sfera criminalitatii organizate transfrontaliere). Cercetarile vor fi continuate pentru documentarea intregii activitati infractionale a acestora. Daca vor fi gasiti vinovati, membrii grupului risca pedeapse cu inchisoare de la 7 la 15 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.