Social 3 Aprilie 2009 02:52
O tanara de 18 ani ar putea vedea pentru prima oara in viata, dupa ce, vineri, urma sa fie operata de cataracta congenitala. Banii necesari, 3.100 de lei pentru cele doua cristaline, au fost stransi de Asociatia Nevazatorilor.
Maria Piciu are 18 ani si s-a nascut oarba. Provine dintr-o familie saraca, ea fiind cea mai mare din cei noua frati. Cei de la Asociatia Nevazatorilor au adus-o la un control si asa medicii au descoperit ca are cataracta congenitala bilaterala care poate fi operata. Asociatia s-a oferit sa suporte cheltuielile pentru cumpararea cristalinului, care costa 1.350 lei pentru fiecare ochi. “Vineri vom efectua interventia chirurgicala la un ochi. Sansele de a vedea sunt de 40%, potrivit investigatiilor pe care le-am efectuat”, a explicat joi prof. dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Urgente Oftalmologice din Bucuresti. Medicul a explicat ca, in cazul in care structura reteniana este buna, fata va putea vedea.

Tanara a spus ca nu stie cum va reactiona cand va vedea, dar ca nu e speriata, ci doar putin emotionata. “Cred ca primul lucru pe care il voi face va fi sa ma uit in oglinda. Am auzit ca te poti vedea in oglinda si sunt foarte curioasa. Culorile mi le imaginez, dupa cum mi-au povestit alti copii. La culoarea rosie ma gandesc la foc, la sange”, a marturisit fata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.