Social 3 Aprilie 2009 17:19
Cunoscutul interpret de muzica folk Mircea Vintila si grupul Poesis, format din Marius Batu si Eugen Baboi, vor sustine, in luna aprilie, un turneu in Canada, anunta producatorii turneului

Concertele, intitulate "Cintec soptit", vor avea loc in Vancouver, Calgary, Edmonton, Montreal si Toronto.
"Fiecare spectacol va avea 15-20 piese, cu bis-urile de rigoare. Vom incerca sa interactionam cat mai mult cu spectatorii si vom improviza, impreuna cu ei, desfasuratorul concertului, ca in cazul unei povesti construite ad-hoc", a precizat, pentru NewsIn, Mircea Vintila.

In deschiderea concertelor va canta tanara interpreta Anca Boieru.
Potrivit organizatorilor, fiecare spectator va primi, ca dar de Paste, DVD-ul "Un emigrant", ce contine un documentar TV despre romanii stabiliti in zona Boian, Alberta, in urma cu mai bine de 100 de ani.

Mircea Vintila, in varsta de 60 de ani, este considerat o veritabila legenda a folk-ului romanesc. A inceput sa cante solo, lansand multe piese de succes pe care, dupa 1990, le-a readus in atentia publicului alaturi de colegii sai din trupa Pasarea Colibri - Mircea Baniciu, Vladi Cnejevici si regretatul Florian Pittis. Printre hit-urile semnate si interpretate de Vintila se numara "Adio, deci pe curand", "Un cuvant", "Bricheta lui Fanel", "Miruna" si "Strada Popa Nan".

Marius Batu si Eugen Baboi au format grupul Poesis in 1977. Cea mai cunoscuta melodie a lor da si titlul concertelor alaturi de Mircea Vintila, "Cantec soptit", cu binecunoscutele versuri "Odata, am ucis o vrabie/Am tras cu prastia-n ea si-am lovit-o/Si-apoi o zi si-o noapte intreaga/Am tot plans-o si am tot jelit-o".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.