Social 3 Aprilie 2009 12:09
Vitaminele si mineralele joaca un rol esential in functionarea optima a organismului uman. Va prezentam astfel un minighid al mineralelor esentiale pentru sanatate si alimentele din care le putem procura
Este adevarat ca necesitatile nutritionale ale unei femei variaza in functie de varsta, de anumite perioade din viata, precum menopauza, sarcina, convalescenta, etc. de capacitatea organismului de asimilare a acestora si destul de mult de metabolism, insa anumite vitamine si minerale nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.

Atunci cand un element vitaminic sau mineral este prezent in organism, in surplus sau in minus, ori cand lipseste cu desavarsire, sanatatea cea de toate zilele incepe sa ne joace feste. Astfel se nasc anemiile, senzatiile de ameteala, dar si starea de epuizare fizica sau nervoasa. In consecinta, alimentatia unei femei trebuie sa fie cat mai diversificata, bogata in substante nutritive.

Dozele zilnice de minerale indicate in cazul femeilor sunt:

Calciu- 700 mg,
Fier – 14,8 mg,
Zinc – 7 mg
Cupru -1,2 mg
Sodiu – 4,0 mg
Potasiu – 3,5 mg
Magneziu – 270 mg
Fosfor -540 mg
Cloruri – 2,5 mg
Seleniu – 60 micrograme
Iod – 140 micrograme


Despre autor:

Garbo

Citeste articolul integral in Garbo

Sursa: Garbo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.